Autófóliázás

Bár a legtöbb autó felszereltsége olyan, hogy mind rövid, mind hosszútávon szinte teljes mértékben élvezhetjük az utazást, a járművek üvegeivel kapcsolatos problémák megoldásával mindmáig adós maradt az autóipar. Ezeket a problémákat – vonatkozzon akár felmelegedésre, erős fényre, vagy akár a biztonságra – egyelőre csak utólagos fóliázási eljárásokkal küszöbölhetjük ki. A LLumar autófóliák segítségével fejleszthetjük tökéletesre az utazás élményét, kizárva azáltal minden olyan tényezőt, ami komfortérzetünket megzavarhatja.
Mintegy 50 féle autófólia található a LLumar választékában, így mindenki megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbb fóliát.

Autófólia előnyök

1

Hővédelem

2

UV védelem

3

Megjelenés

4

Biztonság

LLumar Special Series

Biztonsági Fóliák

A biztonsági autófóliák megvédik az autóban hagyott értékeinket. Hatékony betörés-késleltető funkciójuk a behatoló első néhány sikertelen próbálkozása után riasztólag hat. Még több biztonsági fólia információ. Balesetvédelmi szempontból is előnyös, hisz balesetnél a fóliázatlan üveg szilánkjai súlyos sérüléseket okozhatnak, míg biztonsági fóliák alkalmazásával ez megelőzhető.

További videók megtalálhatóak a LLumar YouTube csatornán!

Különleges UV-védő autófóliák

A LLumar termékei mind UV-védőnek minősülnek. Néhány autóra (is) szerelhető fólia viszont különleges Uv-szűrő tulajdonsággal rendelkezik. Többnyire az autók vezető üléssor melletti üvegeire is legálisan felszerelhetők (fényáteresztéstől függően). Nemcsak a nap égető hatását szüntetik meg, de teljes mértékben kiszűrik a nap káros UV sugarait, így védve bőrünket a különféle bőrbetegségek kialakulásától.

LLumar AIR80 - világos hővédő fólia

Az AIR80-as fólia egy speciális nano-kerámia technológiával készülő fólia. A technológiának köszönhetően a fólia erős hővédelemmel rendelkezik, a magas fényáteresztő képesség mellett. A világossága miatt akár telepíthető a vezető oldali ablakokra is, amennyiben teljesíti a jogszabályi előírásokat. A jogszabályi előírásokról lentebb írunk. A fóliának létezik épületek ablakaira tervezett kültéri verziója is, ez látható a videóban, LLumar THE80-as névre hallgat.

Autófólia jogszabályok

"B oszloptól hátra bármilyen, előre 70%-os fényáteresztés..."

Magyarországon 2005 óta az EWFA (Európai Fóliaszövetség) nyomásgyakorlásának hatására a "B" oszloptól hátrafelé bármilyen fényáteresztésű, de minősítéssel rendelkező fólia szabályosan felrakható. A "B" oszlop előtt lévő üvegfelületekre azonban 70%-os fényáteresztési érték fölött kell maradni az ablakoknak a fóliázást követően.

Ezzel a 70%-os értékkel az a probléma, hogy nagyon sok autó üvegeinek gyári fényáteresztése már ezalatt az érték alatt van, így akár egy víztiszta biztonsági fólia sem helyezhető fel a jogszabály szerint. Valószínűleg a megoldás az lehetne, ha a jogszabály a gyár üvegek eredeti fényáteresztésétől mondjuk 10%-os sötétítési értéket engedélyezne. Ez a megoldás is sok kérdést felvet sajnos, mind a törvényalkotók, mind a fóliaszövetség részéről...

Magyarországon műbizonylattal kell igazolnunk, hogy az átalakítás (jelen esetben fóliázás) szabályos. Önmagában a műbizonylat nem elég - hiszen valljuk be könnyen hamisítható lenne - ezért a fólia alá egy minősítési számot kell elhelyeznie a kivitelezőnek. Ez egy alkatrésszám régebben "H", jelenleg "AF" számokkal látjuk el a fólia alatti üvegeket. Azért hogy műbizonylatunk valóban hamisíthatatlan legyen, a LLumar Magyarország egy speciális plasztikkártyán állítja ki a műbizonylatokat. A hologramos plasztikkártyákat, a személyi igazolványokat is készítő Állami Nyomda állítja elő.

Közösségi oldalaink


Kövesd facebook oldalunkat és egyéb közösségi csatornáinkat új tartalmakért!